Home
Giovedì, 07 Luglio 2016

Progetti di ricerca XXXII ciclo

Scritto da 

Il candidato al momento della prova orale sarà chiamato ad individuare - nella lista di seguito riportata - il progetto di ricerca di proprio interesse per il Dottorato, su sarà incentrato anche il colloquio. Il titolo del progetto contiene un link ad una scheda descrittiva dello stesso.

The candidate at the begininning of the oral exam will have to choose one of the research projects among those listed below; this will also reflect the topic of his PhD research in case of success. The project title includes the link to a description sheet.

 

 PROGETTI PRIORITARI CON BORSA

#

Proponente TUTOR/SSD

Titolo progetto

Curriculum

SSD

1

CARACCIOLO Francesco AGR/01

Linking diverse food systems to diet diversity: Promoting sustainable diets in Italy

Scienze e Tecnologie Agrarie

AGR/01

2

PARADISO Roberta AGR/04

Modulation of light spectrum for controlling plant growth and development in greenhouse cultivation of flower species

Scienze e Tecnologie Agrarie

AGR/04

3

SARACINO Antonio AGR/05

Apennine forests and adaptation to climate change: Analysis along altitudinal gradients

Scienze Forestali ed Ambientali

AGR/05

4

DI PASQUALE Gaetano AGR/06

Metodologie di intervento nell’ambito della conservazione e del restauro del legno archeologico, con particolare attenzione verso il cosiddetto “legno bagnato” (waterlogged wood)

Scienze Forestali ed Ambientali

AGR/06

5

CHIRICO Giovanni Battista AGR/08

Flow resistance and elastic behaviour  of woody riparian vegetation growing in Mediterranean river systems

Scienze Forestali ed Ambientali

AGR/08

6

SARGHINI Fabrizio AGR/09

Micro- and nano-encapsulation technologies for industrial production using microfluidic air assisted devices.

Scienze e Tecnologie Alimentari

AGR/09

7

SPACCINI Riccardo AGR/13

Technologies to stabilize soil organic carbon and farm productivity, promote waste value and climate change mitigation

Scienze e Tecnologie Agrarie

AGR/13

8

MASI Paolo AGR/15

Modellazione della digestione in vitro di prodotti adatti a specifiche popolazioni di consumatori

Scienze e Tecnologie Alimentari

AGR/15

9

ERCOLINI Danilo AGR/16

The food-human axis: effect of diet on the microbiome

Scienze e Tecnologie Alimentari

AGR/16

10

MAZZOLENI Stefano BIO/03

Modellizzazione delle dinamiche microbiche nei processi di “plant-soil negative feedback” e stanchezza del suolo in ecosistemi agrari e naturali.  

Scienze Forestali ed Ambientali

BIO/03

11

BARONE Amalia AGR/07

Identification of candidate genes to heat stress tolerance in tomato

Scienze e Tecnologie Agrarie

AGR/07

12

ERCOLANO Maria AGR/07

New plant breeding techniques: genome editing and genomic selection

Scienze e Tecnologie Agrarie

AGR/07

 

 

Progetti di riserva (in caso di mancata assegnazione di progetti prioritari)

 

 

13

COPPOLA Adele AGR/01

Analisi sistemica del cambiamento d’uso dei suoli agricoli: consumo di suolo versus processi di abbandono.

Scienze e Tecnologie Agrarie

AGR/01

14

BASILE Boris AGR/03

Definition of innovative vineyard management practices to adapt the viticulture of Campania region to climate change.

Scienze Enologiche

AGR/03

15

DI MONACO Rossella AGR/15

Sensibilità sensoriale, preferenze e consumi alimentari: effetto di fattori fisiologici, biometrici, socio-demografici e psico-attitudinali.

Scienze e Tecnologie Alimentari

AGR/15

16

SACCHI Raffaele AGR/15

Introduction of emerging technology such as ultrasound in olive oil industry and evaluation of quality parameters of final products also in term of bioactive components.

Scienze e Tecnologie Alimentari

AGR/15

17

TORRIERI Elena AGR/15

Development of shelf-life prediction models for minimally processed food in order to reduce waste along the distribution chain.

Scienze e Tecnologie Alimentari

AGR/15

18

WOO Sheridan Lois AGR/12

Development of new bacterial biological control agents for the control of kiwi and pome fruit diseases

Scienze e Tecnologie Agrarie

AGR/12

 

 

 

 

 

 

 

PROGETTI NON COPERTI DA BORSA

 

 

19

LORITO Matteo AGR/12

Demolizione del contenuto in micotossine degli alimenti

Scienze e Tecnologie Alimentari

AGR/12

20

ARONNE Giovanna BIO/03

Reproductive biology and ecology applied to conservation of rare and threatened plant species

Scienze Forestali ed Ambientali

BIO/03

21

RIGANO Maria Manuela BIO/04

Identification of the factors controlling the biosynthesis of ascorbic acid in tomato 

Scienze e Tecnologie Agrarie

BIO/04

22

RUSSO Danilo BIO/07

Utilizzo delle comunità avifaunistiche per la bioindicazione in ambienti urbanizzati

Scienze Forestali ed Ambientali

BIO/07

Ultima modifica il Giovedì, 28 Luglio 2016 10:04